Water verwarmen met collectoren en opslaan in een Boiler, zo bespaart u op uw energierekening.

Waterverwarmingssystemen op zonne-energie bieden een kosteneffectieve oplossing voor het verwarmen van het water dat wordt gebruikt voor de keuken, douch en zelfs om uw woning op te warmen door het aan te sluiten op de bestaande CV installatie.

 

Een zonneboilersystemen zorgt voor ongeveer 70% aan de behoefte van warm water per jaar,  gedurende 30+ jaar.

Het systeem is volledig geautomatiseerd en vereist geen tussenkomst van de gebruiker.

Zonnecollectoren kunnen op het dak, in de tuin of op muren worden gemonteerd.

 

Een zonne-waterverwarmingssysteem werkt als volgt:

Een elektronische zonneverwarmingsregelaar vergelijkt constant de temperatuur van de zonnecollectoren met de temperatuur van het water in de bodem van de zonneboiler. Als de zonnecollectoren warmer zijn dan de temperatuur in de bodem van de zonneboile, schakelt de zonneregelaar de circulatiepomp van het zonnesysteem in. Een antivriesmiddel op zonne-energie wordt vervolgens door de zonnecollectoren gecirculeerd, waardoor de warmte naar de warmtewisselaar van de zonneboiler wordt verplaatst. Wanneer u kiest voor de optie inclusief CV installatie, wordt een aparte gedeelte in de boiler meeverwarmt die verbonden is aan de centrale verwarming.

Combineer zonnepanelen systeem met zonnecollectoren en ga van het gas af met deze duurzame investering! Neem Contact op met ons voor de mogelijkheden.